Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα up και τα down της ημέρας

UP Πολιτικές ζυμώσεις συντελούνται στα κόμματα και σε πολιτικούς σχηματισμούς που προσπαθούν να φτιάξουν το καλύτερο ψωμί για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται. Να μας τρατάτρουν θέλουν τα παιδιά πριν πάμε στις κάλπες, να μας καλοπιάσουν και να τους ψηφίσουμε. Και επειδή δεν μπορούν να φτιάξουν παντεσπάνι ανακατεύουν νερό και αλεύρι για σταρένιο, σικάλεως, πολύσπορο, με προζύμι, γερμανικό ψωμί. Από όλα έχει το κατάστημα!
UP Στο Κεντροδεξιό στρατόπεδο έτοιμοι να προχωρήσουν σε συνεργασία κάτω από την ίδια σκέπη φαίνεται πως είναι ο Βύρων Πολύδωρας και ο Χρήστος Ζώης καθώς έντονες είναι οι ζημώσεις στην «πατριωτική» πρώην πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα βρίσκονται στο κοσκίνισμα οι αυτοαποκαλούμενοι αντιμνημονιακοί της ΝΔ. Βλέπεται δεν θέλουν να περιοριστούν μόνο στον χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς αλλά να συγκεντρώσουν και στελέχη του μεσαίου χώρου που παραμένουν 'ακέφαλα' στο κλίμα ανακατατάξεων των πολιτικών κομμάτων. Παραδοσιακοί τύποι λοιπόν σκέφτονται να μας προσφέρουν χωριάτικο ψωμί με ξεροψημένη κόρα και σουσάμι μαύρο ή λευκό για γαρνιτούρα.
UP Στο κεντροαριστερό στρατόπεδο οι¨58” όλο συγκεντρώσεις είναι και δουλειά τίποτα. Η ξυλινη σκάφη τους περιμένει να ζυμώσουν και εκείνοι περιμένουν την Άνοιξη. Μαζεύονται, ανταλλάσουν συνταγές δίνουν το παρών και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπως οι Ψαριανός, Χριστοφιλοπούλου και Παπαδόπουλος αλλά τίποτα. Ευτυχώς πήγε και ο Τατσόπουλος για να τους αφυπνίσει. Οραματίζονται κάτι μεταξύ λιόψωμου, σταφιδόψωμου και καρυδόψωμου και έχουν σκοπό να μας το προσφέρουν με γλυκό κρασί Μαυροδάφνη!
DOWN Ο παλιός είναι αλλιώς. Τα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα έχου βάλει το ψωμί στην σκάφη να φουσκώσει προκειμένου να βγάλει τα ονόματα που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια. Στην ΝΔ ετοιμάζουν ένα λευκό ψωμί, όπως θεωρούν πως είναι και τα χέρια τους στην πορεία ανάκαμψη της χώρας... Στο ΠΑΣΟΚ σικάλεως μιας και είναι όλοι τους σε δίαιτα με εντολή προέδρου, στο ΣΥΡΙΖΑ πολύσπορο , όσες και οι συνιστώσες, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά. Το ΚΚΕ εμμένει στο προζύμι, δεν αλλάζει πότε την συνταγή του ενώ ο Καμμένος δείχνει προτίμηση στο ολικής αλέσεως του οποίου θεωρεί πως το αλεύρι δεν έχει υποστεί επεξεργασία. DOWN Αυτός που μου φαίνεται έτοιμος είναι ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.Έχει φουσκώσει το ζυμάρι και το έχει ρίξει ήδη στο φούρνο να ψήνεται. Φυσικά μιλάμε για καθαρά γερμανικό ψωμί, από ένα δημητριακό το οποίο παρασκευάζεται μόνο στη Γερμανία. Θα είναι έτοιμος γρήγορα, ωστόσο θα έχει μπαγιατέψει το ψωμί μέχρι τις εκλογές και ο έλληνας δεν είναι γερμανός ... το θέλει της ώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου