Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ UP και DOWN της ημέρας

UP Αντιστέκομαι άρα υπάρχω. Καταυλισμοί και οδοφράγματα έχουν στηθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Πολίτες αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται στο πλαίσιο των αυστηρών νέων νόμων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και επιβάλουν περιορισμούς στη δημόσια διαμαρτυρία. Μια μάχη δεν κερδίζεται ποτέ χωρίς θυσίες, καθώς υπάρχουν θύματα υπάρχει και το τίμημα!
DOWN Πάντα υπάρχει και το τίμημα! Τα κολλητιλίκια με την Άνγκελα πληρώνονται! Δεν μπορεί να έχεις “τάτσι μίτσι κότσι” με την σιδηρά κυρία της Γερμανίας και να θες και μας στο πλευρό σου, φέρεται να είπαν στον Αντώνη, οι Αμερικανοί, και με πρόσχημα την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ξεκίνησαν τις ανακοινώσεις. Μας ζητούν να συλλάβουμε άμεσα το βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, και μας θυμίζουν πως η εν λόγω οργάνωση σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας. Κάτι όπως “οδηγία” προς ναυτιλομένους, θυμίζει η στάση τους!
DOWN Και μιας και μιλάμε για κολλητιλίκια αναρρωτιόμαστε μήπως με την προεδρία της ΕΕ αλλά και με τις Ευρωεκλογές έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ευρωπαικό πλοίο γέρνει και με μπαλώματα από τα γραφεία δεν γίνεται δουλειά. Χρειάζεται να ακούσουμε και τους ελασματουργούς τους λεβητοποιούς και τους ηλεκτροσυγκολλητές. Οι άνθρωποι της μουτζούρας γνωρίζουν και δεν μπορούμε να τους έχουμε στη γωνία. Δυστυχώς όνειρα θερινής νυχτός αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία....
UP Αισιόδοξος πάντως για το τι μέλλει γενέσθαι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Μπιλ Γκέιτς.Συγκεκριμένα, στην ετήσια επιστολή του που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Bill & Melinda Gates Foundation», ο Αμερικανός επιχειρηματίας, εκφράζει την εκτίμηση πως μέχρι το 2035 κανένα από τα 35 κράτη που η Παγκόσμια Τράπεζα εντάσσει στην κατηγορία των χωρών χαμηλού εισοδήματος, δεν θα είναι πλέον φτωχό. Μέχρι τότε όμως τι γίνεται...
UP Απολαμβάνουμε ψωμί και ελιά κάτω από την Ακρόπολη, ενώ κάποιοι άλλοι στο κορυφαίο εστιατόριο εντός του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία πέντε εστιατόρια των μουσείων του κόσμου, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας του Καναδά Toronto Star, η οποία αναπαράγει ρεπορτάζ από το www.virtual.com με τίτλο «Εστιατόρια Μουσείων: Οι κορυφαίοι προορισμοί για φαγητό». Και μάλιστα να επισημάνουμε ότι το δικό μας εστιατόριο είναι ανάμεσα σε εκείνα της Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) και του Ορσέ στο Παρίσι. Τόση γκλαμουριά ...πως να την αντέξεις! 
DOWN Θέλεις κάτι πιο ευκολοχώνευτο. Όπως ίσως ο χορός των δύο αιθέριων υπάρξεων και πρώην εστεμμένων Ευαγγελίας Αραβανή και Κατερίνας Στικούδη στο “Dancing with the stars” μουσικοχορευτικό σόου του Ant1. Κάηκε το πελεκούδι, απογειώθηκαν οι τηλεθεάσεις, βρήκε μιμητές αλλες δύο κοπελές σε πρωινάδικο και φυσικά το λίκνισμα και το μαγευτικό θέαμα μας έκανε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου