Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο κλέφτης και ο νοικοκύρης!

Ου..ου... μύλος γίνεται στον οργανισμό: Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι”. 
Αλήθεια ποιος είναι ο κλέφτης και ποιος ο νοικοκύρης; Κλέφτης είναι αυτός που δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ή αυτός που ανοίγει τα κιτάπια του και μοιράζει δυσβάσταχτους, ανελέητους, κεφαλιακούς φόρος; Η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, η μεσαία τάξη βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο και αδυνατεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Βάζει το χέρι στην τσέπη αλλά το θέμα είναι πως είναι άδεια. Και μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να θέτει τελεσίγραφα ωστόσο “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...”. Οι εφορίες μπορεί να περιμένουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πάω από 1.000.000 φορολογούμενους για να εισπράξουν έσοδα ωστόσο το θέμα είναι πόσοι θα προσέλθουν καθώς δεν υπάρχουν φράγκα στην αγορά.Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που το χρήμα ρέει πλουσιοπάροχα από τις τσέπες και τα μπατζάκια τους και που δεν δίνουν... δεκάρα τσακιστή, ούτε την ελάχιστη, στους ταλαίπωρους μη έχοντες. Αυτοί δυστυχώς δεν μπαίνουν εύκολα στην τσιμπίδα της εφορίας και την πληρώνουν οι άλλοι που δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να την αποφύγουν.
Έτσι λοιπόν μέχρι το τέλος του μήνα στις εφορίες πρέπει να προσέλθουν για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμμότητες τους οι εξής φορολογούμενοι:
Όσοι χρωστούν το χαράτσι 2012 για 1.645.000 ακίνητα.Το Υπουργείο Οικονομικών τους εντόπισε και τους περιμένει.
Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας 2013 για 95.000 οχήματα. Πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων και καλούνται να πληρώσουν τα τέλη αλλά και το πρόστιμο στο ισόποσο της αξίας των εκάστοτε τελών.
ΦΑΠ 2011-2012-2013. Για τους δύο πρώτους ΦΑΠ λήγει η έκτη δόση, για τον ΦΑΠ του 2013 η τέταρτη. Και έπεται συνέχεια...
Φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 2013. Το Δεκέμβριο εστάλησαν 26.843 χρεωστικά εκκαθαριστικά με οφειλόμενους φόρους 46,6 εκατ. ευρώ οι οποίοι θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του μήνα.
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης για 7.081 φορολογούμενους. Πρόκειται για υπόχρεους με αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών που στην πλειοψηφία τους καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που τα αγόρασαν και τώρα δεν πουλιούνται...
Όποιος αγνοήσει την προθεσμία και δεν πληρώσει τους φόρους θα «υποστεί» τα νέα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκτός από τον κίνδυνο των κατασχέσεων, επιβάλλονται χωρίς δεύτερη κουβέντα τόκοι 0,7% σε μηνιαία βάση αλλά και πρόστιμα από 10% έως και 30% ανάλογα με την καθυστέρηση τακτοποίησης της οφειλής. Ενας κανονικός άνθρωπος, πάντως με έναν κανονικό μισθό και μια κανονική περιουσία, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Στο υπουργείο Οικονομικών όμως κλείνουν τα αφτιά στο πρωταρχικό, το πολύ απλό, που συμπυκνώνεται σε λίγες λέξεις: "δεν έχω να σας δώσω, τι να κάνω..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου