Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μεσαιωνικές εικόνες στην Ουκρανία

Κάτι από Μεσαίωνα, από την περίοδο των Σκοτεινών Αιώνων όπου επικρατούσε ο φανατισμός και η οπισθοδρόμηση θυμίζει το video με τον βασανισμό Ουκρανού διαδηλωτή.
Mε σταύρωσαν και μου έκοψαν το αυτί - «Δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός», είπε ο 35χρονος Ντμίτρο Μπουλάτοφ που εμφανίστηκε στην τηλεόραση και έδειξε τα σημάδια της βίας και της κακοποίησης στο σώμα του.Ο ακτιβιστής εξαφανίστηκε στις 22 Ιανουαρίου και εγκαταλείφθηκε την Πέμπτη σε ένα δάσος σε προάστιο του Κιέβου αφού κρατήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία και βασανίστηκε για περισσότερο από μία εβδομάδα.Ο 35χρονος, υπήρξε ένας από τους ηγέτες του «Automaidan» του κινήματος διαδηλωτών με αυτοκίνητα, που έχει διοργανώσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Γιανουκόβιτς- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από την εμφάνισή του στο ουκρανικό δίκτυο TV 5th.

Η Ουκρανία εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε αναταραχές,οι οποιες ξεκίνησαν μετά από νόμους του Γιανουκόβιτς που περιόριζαν τις βασικές ελευθερίες των πολιτών. Ωστόσο η τρέχουσα πολιτική σύγκρουση έχει τις ρίζες της ακόμα πιο βαθιά. Ουσιαστικά εδώ και χρόνια συγκρούονται δύο πολιτικές το κατά πόσο η χώρα θα κλίνει προς την Ευρώπη ή προς τη Ρωσία. Έτσι η χώρα μετατρεπεται σε εστία διχασμού αντί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο που θα ενώνει τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου