Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή το Φαρμακονήσι...

Με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.... θυμήθηκα μια συγκινητική ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας που ήρθε στη χώρα μας πριν χρόνια αναζητώντας να βρει μια γη επαγγελίας.
Μιας μητέρας που ξεκίνησε με τα πόδια από τη μια ήπειρο, βρέθηκε στη άλλη αφήνοντας πίσω της το ίδιο της το σπλάχνο και δουλεύοντας νυχθημερόν προκειμένου να εξασφαλίσει τα ναύλα που παράνομα θα έφερναν την κόρη της δίπλα. Μετά από σκληρή δουλειά μάζεψε τα χρήματα, βρήκε το μηχανισμό και κατάφερε να σφίξει την μικρούλα στην αγκαλιά της. Το κοριτσάκι ταξίδεψε μόνο, γατζώθηκε ακόμα και κάτω από το φορτηγό που τη μετέφερε προκειμένου να περάσει τα σύνορα και με σπαστά ελληνικά εντάχθηκε στην ελληνική κοινωνία.
Σήμερα μάνα και κόρη αγωνίζονται, προσπαθούν, χαμογελούν και εργάζονται στην χώρα μας που αγαπούν περισσότερο και από την πατρίδα τους. Και δεν είναι οι μόνες. Σε κάθε γειτονιά της χώρας μας κατοικούν τέτοιοι άνθρωποι.Τους βλέπεις παντού. Εχουν τις δικές τους συνήθειες, τη δική τους κουλτούρα, τη δική τους διαδρομή, αλλά και μια ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα.
Οι διαφορετικές φυλές και ο αριθμός των μεταναστών χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία ως πολυπολιτισμική με ένα “χαρμάνι” τόσο πλούσιο που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να είναι και ελπιδοφόρο για την συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
  Οι Έλληνες πολίτες έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι τους κυνηγημένους και ρημαγμένους από το πόλεμο ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο δεν τους αφήνουν αβοήθητους. Σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και φυσικά δεν θα θέλαμε με τίποτα να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα θανάτου. Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι, θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν ένα τυχαίο γεγονός μιας και οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αποδείξει πως παρέχουν καταφύγιο στους ανθρώπους που τους το ζητάνε και υποφέρουν. 
Ας σταματήσει λοιπόν η Ευρώπη να σφυρίζει αδιάφορα στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών και ας σταθεί πάνω απο το πρόβλημα με πολιτικές. Οχι με δηλώσεις αλλά με πράξεις γιατί οι ελληνικές ακτές είναι τα σύνορα της, ας τα προστατέψει με ανθρωπιά. Και αντι να στέλνει την Τροικα να ελεγχει αριθμούς, να συνεργαστεί μαζί μας για αυτές τις ανθρώπινες ψυχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου