Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικό ναρκοπέδιο....

Το διαχρονικό πάρτι εκατομμυρίων στις ΜΚΟ έφτασε μέχρι και τον Economist που σε άρθρο του σχολιάζει το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ελλάδα την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «πολιτικό ναρκοπέδιο».Το βρετανικό περιοδικό τονίζει πως «δεν περνά σχεδόν ούτε μια εβδομάδα στην Ελλάδα χωρίς κατηγορίες για διαφθορά στο Δημόσιο».
 Αυτή τη φορά λοιπόν «ήταν η σειρά του υπουργείου Εξωτερικών καθώς έπειτα από 20 μήνες αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν αποδείξεις για εκτεταμένη κακοδιαχείριση σε περίπου 600 ΜΚΟ οι οποίες έδρευαν στα Βαλκάνια, από το 2000 μέχρι το 2008, λέει το περιοδικό.  «Οι περισσότερες ΜΚΟ συστάθηκαν με την έγκριση του Γιώργου Παπανδρέου κάτω από την αιγίδα της Hellenic Aid, το τμήμα ενίσχυσης στο εξωτερικό. Μέρος του προγράμματος ήταν να ενισχυθούν οι δεσμοί με τις αναδυόμενες δημοκρατίες στα δυτικά Βαλκάνια. Η τότε πλούσια Ελλάδα έδωσε 600 εκ. ευρώ σε πακέτα ανάπτυξης στους γείτονες της. Περίπου 87 εκατ. ευρώ πήγαν σε ΜΚΟ την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός  μέχρι το 2004, ενώ περίπου 30 εκ. Ευρώ δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί που πήγαν σύμφωνα με τους ανακριτές», υποστηρίζει το δημοσίευμα.Στη συνέχεια, ο Economist κάνει αναφορά στην «αμαρτωλή» ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» στην οποία ήταν επικεφαλής ο Κώστας Τζεβελέκος υποστηρίζοντας πως αν και είχε αναλάβει να εκτελέσει 8 προγράμματα αποναρκοθέτησης εν τέλει είναι άγνωστο πόσα εκτέλεσε.
Ο Economist κλείνει με τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας πως «το σκάνδαλο είναι ντροπιαστικό για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος τώρα είναι στον ''πάγκο''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου