Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Και όμως υπάρχουν σπίτια για όλους...

Την ώρα που εκατομμύρια άστεγοι σε όλη την Ευρώπη κραυγάζουν για ένα καταφύγιο, σοκ προκαλούν τα 11 εκατ. άδεια σπίτια που θα μπορούσαν να τους στεγάσουν δύο φορές όλους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε από όλη την ΕΕ η βρετανική εφημερίδα The Guardian
Ειδικότερα, στην Ισπανία περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια σπίτια μένουν κενά, ενώ αντιστοίχως 2 εκατ. άδειοι χώροι παραμένουν σε Γαλλία και Ιταλία, 1,8 εκατ. στη Γερμανία και περισσότερα από 700.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπάρχει, δε, μεγάλος αριθμός άδειων σπιτιώ στην Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και διάφορες άλλες χώρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Στην κορυφή αυτών των 11 εκατ. άδειων σπιτιών -πολλά εκ των οποίων αγοράστηκαν ως επένδυση από ανθρώπους που δεν επρόκειτο να μείνουν ποτέ σε αυτά- υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μισοχτισμένα που γκρεμίστηκαν σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι τιμές των υπαρχουσών ιδιοκτησιών.
«Είναι απίστευτο. Είναι ένας μαζικός αριθμός», δήλωσε ο Ντέιβιντ Άιρλαντ, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Empty Homes, που αγωνίζεται για να καταστούν διαθέσιμα σε άστεγους άδεια σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου