Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τα up και τα down της ημέρας

UP Καλά η περιγραφή του Economist είναι όλα τα λεφτά! Εύσωμοι Έλληνες σωματοφύλακες φρουρούν ένα τρίο από ξένους γραφειοκράτες στο υπουργείο Οικονομικών από την πίσω πόρτα, προκειμένου να αποφύγουν μια συγκέντρωση διαδηλωτών κατά της λιτότητας, οι οποίοι φωνάζουν "Τρόικα γύρνα σπίτι". Να δούμε τι θα γράψουν μετά τα σημερινά... τα μπουκάλια δηλαδή που έπεσαν ...συρριζα... στα κεφάλια των Τροικακών....
DOWN Χτύπημα και μάλιστα κατακέφαλο ήταν για την Χαριλάου Τρικούπη η αφίσα της ΝΔ για την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου. Άσπρο και μπλε και πουθενά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, ούτε κάτω στα μικρά γράμματα και τις υποσημειώσεις δεν υπήρχε κάτι για το κίνημα. “Η επιτυχία είναι της Ελληνικής Κυβέρνησης και σ΄αυτή μετέχουν δύο κόμματα και όχι ένα” σχολίαζαν παραπονεμένοι.
DOWN Αυτοί πάντως που πραγματικά πρέπει να είναι παραπονεμένοι στην Ελλάδα είναι οι άνεργοι και οι γυναίκες.Στο 28% η ανεργία στη χώρα μας, πρωταθλητές και σε αυτό είμαστε στην ΕΕ. Οι γυναίκες φυσικά κρατούν τα πρωτεία με ποσοστό 32,2%. Οι Ελληνίδες επιπλέον αμείβονται κατά 15% λιγότερο σε σχέση με τους άντρες. Πραγματικά στοιχεία ντροπής για την χώρα μας!
UP Και μιας και μιλάμε για γυναίκες να σας γράψουμε τι άκουσαμε. Στο ευρωψηφοδέλτιο του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι η γοητευτική, βραβευμένη Ελληνίδα της ΝASA Ελένη Αντωνιάδου. Η επιστήμων έχει κάνει ήδη πρωτοποριακή έρευνα στη νανοτεχνολογία και στην αναγεννητική ιατρική, ενώ αναδείχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» για το 2013. Αν αληθεύει νομίζουμε πως ο καπετάνιος στο “Ποτάμι” θα βρει μπουνάτσες και θα βγει κερδισμένος!
UP Κερδισμένος βγήκε και ο Γιώργος Μητσικώστας, που επέστρεψε με νέα εκπομπή στην τηλεόραση και εμφανίστηκε και ως Σταύρος Θεοδωράκης. Τα γνωστά πλάνα των εκπομπών με τον δημοσιογράφο, οι λιτές ερωτήσεις μαζί με τη γλώσσα του σώματος και η δημιουργική υπερβολή της σάτιρας, μας εντυπωσίασαν. Το καλύτερο όμως το φυλάξαμε για το τέλος. Ποιος δημοσιογράφος ετοίμαζε και αυτός κόμμα αλλά τον πρόλαβε ο Θεοδωράκης. Το ερώτημα ίσως απαντηθεί τις προσεχείς ημέρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου