Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Καρναβάλι... σε όλη την Ελλάδα

Έρχεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και ήδη σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο  και Ζάκυνθο ο κόσμος έχει μπει σε γιορτινό κλίμα. Στην Πάτρα, το Σάββατο 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση η οποία ξεκινά στις 18:30 με αφετηρία την Πλατεία Γεωργίου. Την Κυριακή 2 Μαρτίου και στις 14:00 ξεκινά η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού, με τους καρναβαλιστές και τα περίτεχνα άρματα να κλέβουν και φέτος τις εντυπώσεις. Το ίδιο βράδυ πρόκειται να γίνει και η τελετή λήξης του καρναβαλιού στον Μόλο Αγίου Νικολάου.
Ο Δήμος Ρεθύμνου έχει διοργανώσει εκδηλώσεις για... μικρά και μεγάλα παιδιά. Ήδη ο αριθμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στη Μεγάλη Παρέλαση (2/3), αγγίζει τις 46, με 32 άρματα, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων - καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, με τη νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 1 Μαρτίου και τη μεγάλη παρέλαση και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου την Κυριακή 2 Μαρτίου.
Το καρναβάλι γιορτάζεται σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και από τις εκδηλώσεις δε θα μπορούσε να λείπει και φέτος η Ξάνθη, όπου κάθε χρόνο είναι ενεργή δίνοντας τη δική της νότα στις παρελάσεις που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα. 
Για όσους θέλουν να ζήσουν την αποκριά σε κάποιο νησί η Ζάκυνθος είναι το κατάλληλο μέρος. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση ενώ μετά το τέλος της, ακολουθεί το ιστορικό σατυρικό δρώμενο «Η Κηδεία της Μάσκας», που κλείνει και την αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Ζάκυνθο. 
Φυσικά παρελάσεις θα υπάρχουν στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με κυρίαρχη αυτή του Μοσχάτου, που κάθε χρόνο δίνει τον παλμό του καρναβαλιού με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο Παλαιό Φάληρο, στον Άλιμο, στου Ρέντη αλλά και στον Πειραιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου