Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Περί ούζων, σκύλων και μετεωρολογίας....

Για ούζα, σκύλους και μπανάνες μιλούσαν τα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτές οι παράνομες δραστηριότητες τους.Όταν ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος καυσίμων έδινε εντολή να κλέψουν καύσιμα κατά τη διάρκεια τροφοδοσίας πλοίων, οι οδηγοί των βυτιοφόρων χρησιμοποιούσαν τη φράση «…πάμε για ουζερί στον Πειραιά».
Αμέσως μετά ήταν η σειρά του εμπλεκόμενου υπαλλήλου στη γεφυροπλάστιγγα του ΟΛΠ. Όταν είχε βάρδια και μπορούσε να στήσει τη δουλειά, έπαιρνε τηλέφωνο τους συνεργούς του και τους ενημέρωνε ότι… «…οι μπανάνες και τα τελάρα έχουν φτάσει».
Όταν όμως κινδύνευε να χαλάσει η δουλειά, έπαιρναν τηλέφωνο τον αρχηγό του κυκλώματος και του έλεγαν: «Ήταν τα πίτμπουλ από πάνω μας και δεν καταφέραμε να κάνουμε βήμα».
Υπήρχε όμως και η έγκαιρη προειδοποίηση από τα υψηλά κλιμάκια του ΥΠΕΚΑ. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου που γνώριζε εκ των έσω για το πότε και που θα γίνονταν προγραμματισμένοι ή έκτακτοι έλεγχοι της αρμόδιας υπηρεσίας, ενημέρωνε τα μέλη του κυκλώματος με τη φράση «…βγαίνει η Μετεωρολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου