Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco»

Έκθεση με τίτλο «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco», διοργανώνει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 19 Νοεμβρίου του 2014 έως και τον Μάρτιο του 2015. Στην έκθεση, που εντάσσεται στο «Έτος El Greco» και στο ευρύτερο ελληνικό πρόγραμμα για την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, θα παρουσιαστούν περίπου 200 εκθέματα: αντικείμενα καθημερινής ζωής, θρησκευτικά και κοσμικά αντικείμενα, αρχειακές πηγές, χειρόγραφα και έντυπα, εικόνες και πίνακες Κρητών και Ιταλών ζωγράφων του 16ου αιώνα.
Τα αντικείμενα προέρχονται από τις συλλογές του Βυζαντινού Μουσείου, αλλά κυρίως από συλλογές και μουσεία της Ελλάδας, Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μητροπόλεις, εκκλησίες και μοναστήρια, σημαντικά δε έργα θα έρθουν, επίσης, από την Ιταλία, την Αυστρία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Πολλά από τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά.
Η έκθεση επιδιώκει να φωτίσει το κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον της Κρήτης του 16ου αιώνα, στο οποίο διαμορφώθηκε η προσωπικότητα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου πριν την αναχώρησή του για τη Βενετία το 1567.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου