Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Στην Ελλάδα πεθαίνουν και αυτός ζητάει λιτότητα

Σκληρή κριτική τόσο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και στην Τρόικα ασκεί η ιστοσελίδα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Σε άρθρο που δημοσιεύει αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θεωρείται Ευρωπαίος ασθενής, ο γερμανικός λαϊκός Tύπος αρέσκεται στο να σκιαγραφεί την εικόνα του τεμπέλη Έλληνα που αφήνεται να διασωθεί με χρήματα των γερμανών φορολογουμένων κι ενώ ο ίδιος δεν πληρώνει φόρους και αγοράζει ακίνητα στο Βερολίνο. Βεβαίως: Οι ελληνικές ελίτ συνέβαλαν με τη νοοτροπία τους στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Ωστόσο, μια ματιά στα τρέχοντα στοιχεία της οικονομίας και στην κατάσταση των κανονικών Ελλήνων δείχνει ότι η επιβαλλόμενη από την τρόικα λιτότητα αποτελεί καταστροφή για τους πολίτες».
Επικρίνει μάλιστα παλαιότερη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν επιτρέπεται καμία πρόφαση για να μη ληφθούν οι δυσάρεστες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν «Ένα είναι σαφές: Στην Ελλάδα πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν έχουν πλέον χρήματα για την επίσκεψη στο γιατρό. Και, ειρήσθω εν παρόδω, το κόμμα του Σόιμπλε αυτοαποκαλείται χριστιανικό», τονίζεται στο ρεπορτάζ και παράλληλα ρίχνει τα βέλη και στο κλιμάκιο των δανειστών
«Η τρόικα είναι απλά ένα εργαλείο για την πλήρη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας. Δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα, για τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου