Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πιο...ανοιχτοχέρηδες τουρίστες Αμερικανοί και Γερμανοί

Αμερικανοί, Γερμανοί και Βραζιλιάνοι, αναδεικνύονται οι πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα γνωστού σάιτ παροχής ταξιδιωτικών συμβουλών. Πιο τσιγγούνηδες φαίνονται οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. Συνολικά οι ταξιδιώτες αφήνουν ετησίως στην Ελλάδα 100 εκατομμύρια ευρώ, μόνο σε φιλοδωρήματα, σύμφωνα με την έρευνα.
Το σάιτ tripadvisor.com ρώτησε 25.000 ανθρώπους από 8 διαφορετικές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Ρωσία και ΗΠΑ) αν αφήνουν φιλοδώρημα κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις οι Αμερικανοί είναι αυτοί- που κατά δική τους δήλωση (60% των ερωτηθέντων)- αφήνουν πάντα κάποιο φιλοδώρημα στις διακοπές, κυρίως στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία.Στην λίστα της...γενναιοδωρίας ακολουθούν οι Γερμανοί, το 49% των οποίων δηλώνει επίσης ότι αφήνει πάντα φιλοδώρημα. Τρίτοι έρχονται οι Βραζιλιάνοι (33% λένε ότι αφήνουν φιλοδώρημα), οι Ισπανοί (30%) και οι Ρώσοι (28%).
Πιο «σφιχτοχέρηδες» είναι οι Βρετανοί (26%), οι Γάλλοι (15%) και τελευταίοι έρχονται οι Ιταλοί με μόλις το 11% να δηλώνει ότι δεν ξεχνά το πουρμπουάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου