Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τα πρόστιμα για μη υποβολή δηλώσεων ή μή έκδοση αποδείξεων

Θεσπίζεται πρόστιμο 100 ευρώ για μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογικής δήλωσης από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου. Πρόστιμο 100 ευρώ θα καταβάλλεται επίσης και για κάθε άλλη παράβαση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μη ανταπόκρισης σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων ή μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης παρακρατούμενων φόρων, υπό την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος δεν έχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων.
Πρόστιμο ύψους 250 ευρώ για υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία θα επιβάλλονται όταν δεν υποβάλλονται ή υποβάλλονται εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις ή δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων, όταν δεν ανταποκρίνεται ο φορολογούμενος σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων, ή όταν δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβή φορολογικά στοιχεία.
 Εξακολουθεί να ισχύει το πρόστιμο των 2.500 ευρώ (για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία) όταν ο φορολογούμενος δεν συνεργάζεται με τις ελεγκτικές αρχές κατά τον φορολογικό έλεγχο, δεν έχει εγγραφεί στο φορολογικό μητρώο ή δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την τήρηση βιβλίων.
 Δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα, όταν υποβάλλονται εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων στην περίπτωση που αρχική δήλωση είχε υποβληθεί εκπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου